100 de Yüz Anadolu İnsanı Portre Karma Sergisi

Tarihler: 27 Ocak 2012 Cuma ~ 05 Şubat 2012 Pazar

Yer: İstanbul Aznavur Sanat Evi Sanat Galerileri

Adres: Aznavur Pasajı İstiklal Cad. No: 108 Kat.1 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 22 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2012 ~ Şub 5, 2012

Ülkemizin yüz fotoğrafçısı Londra LemonArt ve İstanbu Aznavur Sanat Evi Sanat Galerileri’nde “100 de Yüz Fotoğraf Sergisi"ne katılıyor.

Sergiler Londra ve İstanbulda yüz fotoğrafçının gözünden "Anadolu İnsanı Portre Karma Fotoğraf Sergisi" adıyla, eş zamanlı olarak, aynı tarihlerde, aynı fotoğraflarla 27 Ocak 2012 Cuma günü 18:00'de gerçekleşecek. Sergiler 5 Şubat 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Sergide ülkemizin yüz Fotoğrafçısının gözünden, yüz Anadolu insanı fotoğraflarla tanıtılıyor. Farklı gözlerden gerçek yaşam izlerine…

Sergide bulunan eserler Anadolu insanının doğasındaki saflığını, doğal yönünü, şatafatsız yaşam tarzını ve emekçi yönüyle de yaşamın içinde oluşlarını yansıtan, kurgusal olmayan portrelerden oluşmaktadır. Serginin amacı; coğrafyamızın farklı yörelerindeki insan portrelerinden kesitlerle kültür yabancılaşması yaşadığımız dönem yelpazesi içinde, kendi örf ve adetlerinden ödün vermeden yaşayan insanları, yüz fotoğrafçının gözüyle sergilemektir. Sergiyi gezenler Edirne’den Ardahan’a yüz Anadolu insanın yüzünde farklı hayatlardan izler bulacak.

Kim bilir belki de tanıdık yüzlere rast gelecek. Sergi Anadolu’nun misafirperverliği ile tanınan, tevazu sahibi gelenekler güden insanını ve onların hayatlarının gerçekliğini yansıtabilmek dileğiyle açılıyor.

Sergi küratörlüğünü; Aznavur Sanat Evi Sanat Galerisi sahibi fotoğrafçı, yazar Neslihan Yazıcılar de yapılıyor. Sergilerin organizatörlüğünü LemonArt Galerisi adına Cem Kaplan ve İrfan Taştemur, Aznavur Sanat Evi Sanat Galerisi adına Neslihan Yazıcılar ve Sinan Can yapmaktadır. Sergilenen eserler internet üzerinden de satışa arz edilecektir.

Serginin Londrada açılacağı Lemon Art; Haringay bölgesinde kültür ve sanat etkinlikleri ile bilinen, kapısını fotoğraf sanatçılarına açan bir işletme... Lemon cafe dekoru ve menüsü ile bölge sakinlerinin en gözde adresleri arasında...

Duvarlarından Haringey ve kahvehane kültürünün eski hallerini sergileyen fotoğraflarların yer aldığı ‘Lemon Cafe’ kısa sürede Green Lanes’in en popüler mekanlarından birisi haline gelmiş. Lemon Cafe’nin bulunduğu işyeri Haringey’in en eski dükkanlarından birisi...

Serginin İstanbulda açılacağı Anzavur Sanat Evi ise; 1883 yılında inşa edilen,1989 ve 1993 yıllarında yapılan tadilatlarla bugünkü halini alan, İtalyan mimarisinin izlerini taşıyan tarihi yapı olan dokuz katlı Aznavur Pasajı'nın birinci katında bulunmaktadır.

Aznavur Sanat Taksim Galatasaray meydanına hâkim görüş açısıyla İstiklal caddesinin tam ortasında yer almaktadır. 2011'de açılan Aznavur Sanat Merkezi; Leman Sam, Vedat Sakman, Banu Avar, Hıfzı Topuz, Atilla Dorsay, Berç Toroser, Osman Aysu, Altay Öktem, Yelda Karataş, Ferdi Merter, Ülkü Erakalın, Erol Deran, Cezmi Ersöz, Ali Öz, Çerkes Karadağ, Nadir Ede, Behiç Günalan, Güler Ertan, Pelin Batu, Engin Turgut, Zeki Çelik, Kadri Karahan vb. tiyatro, sinema, yazar, şair ve fotoğraf sanatçılarının uğrak yeri, buluşmaların ve sanat sohbetlerin yapıldığı bir sanat evi karakterindedir.

Plastik sanatlar sergileri (Resim, fotoğraf, heykel, vb.), söyleşi, röportaj ve imza günleri, tek kişilik stand up ve gösteriler (oyun, pantomim vb.), şiir geceleri, fotoğraf, resim vb. dia gösterileri, müzik dinletileri ve minik konserler, toplantı ve kokteyller, anma geceleri ve kutlamalar, özel günler için toplantılar, sanat konulu seminerler ile bünyesinde etkinlikler düzenlemektedir.

Sergiye katılan fotoğraf sanatçıları; Ali Uygun, Ahmet Hıdır. Adnan Tataroğlu, Arzu Arbak, Atilla Günay, Aydan Gülşen Özbalaban, Aydın Metan, Aytaç Yıldırım, Ayşegül Cengiz Akşit, Aygül Şerbetçioğlu, Aziye Polat, Barış Akbulut, Behice Taşçı, Beril Baytan, Bekir Adıgüzel, Bilgin Gavaz, Birsen Ünüvar, Bingül Artan, Burak Argüç, Canan Yaşar, Cem Doğan, Cem Karakız, Çetin Korkmaz, Didem Özer, Edibe Özkardeşkaya, Ekin Erinch, Erdem Varol, Eray Tırpanlı, Ergün Karadağ, Erinç Büyükaşık, Erkan Kalenderli, Erol Ünal, Emine Kırdar, Esin Koç, Fatma Ayten Dil, Füsun Tırman, Funda Atabaş, Füsun Arabacı, Gülbin Aksu Demirhan, Gülnur Vural, Gül Yıldız, Gülin Pişirici, Gökhan Çako, Gökhan Sar, Gönül Aydın, Görkem Özçiçek, Hacer Sarıalioğlu, Hakan Şener, Hakan Emirçakabey Kıvrak, Haldun Erişmiş, Hamza Canbaş, Handan Özçelebi, Halis Kayataş, Hülya Kuzeci, İlhan Maraşlı, Kemal Özserçe, Levent Aybars Özdemir, Mehmet Naci Demirkol, Menşure Barçın, Meral Aktaş, Murat Sait Tuban, Murat Yılmaz, Mutlu Eruyar, Mehmet Dağ, Mehmet Vurmaz, Nayil Kabak, Nermin Esen, Neslihan Şişik, Neslihan Yazıcılar, Nesrin Ateş, Nevzat Altundaş, Olcay Erçağ, Ömer Ermiş, Ömer Hatırnaz, Ömür Black, Pınar Tüzün, Ramazan Bedük, Refik Varol, Rıfat Esmer, Ruhi Ödev, Sahar Habibi Rezae, Salih Fenercioğlu, Seda Esen Varo, Selma Oransay, Serap Borucu, Serkan Şentürk, Sevhan Tuban, Seza Vardallı, Sezer Ağgez, Selma Arslan, Sıdıka Çal, Sibel Kocaman, Sultan Güner, Şafak Uçar, Şener Tekçi, Şerife Cengiz, Turgay Kural, Ural Ensar, Yasemin Akşit, Zafer Çimen.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT