Kastamonu Kanyonlar Safranbolu Ve Zonguldak Turu

Kastamonu Kanyonlar Safranbolu Ve Zonguldak Turu

Gezi Rehberi Kastamonu Kanyonlar Safranbolu Ve Zonguldak Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Safranbolu - Hıdırlık Tepesi - Zonguldak Maden Müzesi - Pınarbaşı - Valla Kanyonu - Horma Kanyonu - Yenice Ormanları - Şeker Kanyonu

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus Avm Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 00.00 Geb ze Center Önü - 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı Yönünden) - 00.45 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (Romatem Karşısı) - 01.15 Adapazarı Otogar Önü - 02.30 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasy onu Önü - 03.45 Bolu Otogar Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 3, 2024 ~ May 5, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz,  22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Prontotour Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 00.00 Gebze Center Önünden hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Pınarbaşı - Valla Kanyonu - Horma Kanyonu - Safranbolu - Hıdırlık Tepesi

Turumuz, sizleri 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı yönünden) - 00.45 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (ROMATEM Karşısı) – 01.15 Adapazarı Otogar Önünden - 02.30 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasyonu Önünden – 03.45 Bolu Otogar Önünden sizleri otobüsümüze alıyoruz. Bolu – Gerede istikametinden yolculuğumuza devam ediyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz kahvaltı molasının ardından Küre dağlarına doğru yola çıkarak Pınarbaşı'na varıyoruz. İlk durağımız Valla Kanyonu olacak. Dünyanın en derin kanyonları arasında yer alan kanyona Muratpaşa Köyünden yaklaşık yarım saatlik yürüyüş ile Valla Kanyonu Seyir Terasına ulaşıyoruz. Yaklaşık 800 m. derinliğe sahip kanyonu buradan fotoğraflıyoruz. Derinliği yer yer 1200 metreyi bulan ve birçok risk barındırması nedeniyle geçişi en zor kanyonlar arasında gösterilen yaklaşık 12 kilometrelik Valla Kanyonu yukarıdan fotoğrafladıktan sonra aynı patikadan geri dönüyoruz. Ardından aracımıza binerek yaklaşık 45 dakikalık yolculuk ile Horma Kanyonuna varıyoruz. Tamamen ahşap ve çelik kullanılarak yapılan yol kanyonun güzelliği ile bütünleşmiş, doğaya saygılı ve görsel olarak da çok güzel olan bu kanyonda yaklaşık 1,5-2 saatlik yürüyüşün sonunda Ilıca Şelalesine varıyoruz (Yürümek istemeyen misafirlerimizle, aracımızla Ilıca Şelalesine hareket ediyoruz). Yürüdüğümüz kanyonun suyu ile beslenen şelalede serbest zaman veriyoruz. Yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülen şelalenin önündeki doğal havuzda yüzebiliriz. Kanyonun bitiminde yer alan gözlemecilerde enfes gözlemeleri tadabilirsiniz. Sonrasında safranın bol bulunması sebebiyle adının Safranbolu konduğu UNESCO tarafından koruma altına alınan ilçemize hareket ediyoruz. Safranbolu'nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Cinci Hanı (Panoramik), Pazar Yeri, Arasta (Yemeniciler Arastası), Köprülü Camii, Güneş Saati, Semerciler-Manifaturacılar-Demirciler-Bakırcılar Çarşıları gezmemizi takiben, şehri üstten görebilmek için Hıdırlık Tepesine çıkıyoruz.  Alacağımız güzel fotoğrafların ardından şehir merkezine geri dönerek tarihi kentin meşhur lokumcusuna giderek lokum hakkında bilgi alırken aynı zamanda lezzetli lokumlardan tatma ve alışveriş imkanı bulacağız.

3. Gün

Yenice Ormanları - Şeker Kanyonu - Zonguldak - Maden Müzesi

Turumuz, sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası (Dileyen misafirlerimiz ile  Amerikada Grand kanyondaki cam teras örnek alınarak Tokatlı Kanyonu üzerinde yapılan Kristal Teras'a (Cam Seyir Teras) (Ekstra) gidiyoruz. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan seyir terasından “Tokatlı Kanyonu” ve İncekaya Su Kemerini panoramik fotoğraflama imkanı buluyoruz.) Türkiye'nin en büyük blok ormanı olan Yenice Ormanlarına gidiyoruz. Biyolojik çeşitlilik ve barındırdığı yaban hayat ile Dünya'nın sayılı ormanları arasında yer alan Yenice Ormanları, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Acil Olarak Korunması Gereken 100 Sıcak Noktadan birisi olarak belirlendi. İçinde hiçbir yerleşim yeri olmayıp kesintisiz orman alanına sahip bölgeye orman denizi denilmektedir. Yenice'de ilk olarak uzunluğu 6,5 km bulan Şeker Kanyonunda kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Kanyonun içindeki yürürken ciğerlerimizi temiz hava ile dolduruyoruz. Müsait ise Yenice Doğa Ve Hayvan Müzesini ziyaret ediyoruz. Yürüyüşün sonrasında Yenice seyir terasına çıkarak yeşil örtüyü yukarıdan seyrederek kahvelerimizi yudumluyoruz. Yenice gezimizin ardından  Zonguldak'a hareket ediyoruz. İlk olarak 875 metresi turizme açık olan Gökgöl mağarasını ziyaret ediyoruz. Mağara gezimizin ardından Türkiye'nin ilk ve tek maden müzesi olma özelliğini taşıyan, taş kömürünün yer altındaki üretimine dair şartların yansıtıldığı, 'Maden Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Burada müze gezimiz ile beraber isteyen misafirlerimiz ile eski eğitim ocağına (Açık ise) iniyoruz. Müze gezimizin ardından liman bölgesinde serbest zaman veriyoruz. 75 yıllık bir geçmişe sahip olan, buradan limana kömür sevkiyatı yapılan Varagel Tünellerini görerek Zonguldak turumuzu bitiriyoruz. Ardından kentten ayrılarak dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Düzce - Adapazarı üzerinden İstanbul’a dönüyoruz. Siz sayın misafirlerimizi bir sonraki acente organizasyonunda görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakarak, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT