Etli Bulgur Pilavı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı sıvı margarin
3 su bardağı et suyu (1 tablet et bulyon =yarım paket et toz bulyon)
250 gr. Kuzu kuşbaşı
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz- karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, yarım halka şeklinde doğrayınız. Kuzu kuşbaşılarının fazla yağlarını alıp, istediğiniz büyüklükte kesiniz. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayınız. Yayvan bir tencerede Sıvı margarini kızdırıp, içine doğranmış kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar iyice kavurunuz. Etler rengini alınca içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Renk alan soğanların içine doğranış sivri biberleri ve taze soğanları ekleyip, sote etmeye devam ediniz. Daha sonra içine yıkanmış bulguru ilave edip, 5 dak. hepsini birlikte kavurunuz. En son olarak içine haşlanmış nohutları, et suyunu, kırmızı pul biberi ve tuz- karabiberi ekleyip, bir kaç kere karıştırdıktan sonra ateşi altını kısıp, bulgurlar göz göz olana kadar kapağı kapalı olarak pişirip, üzerine kağıt havlu koyup, demlendiriniz. Demlenen bulgur pilavın yavaşça karıştırıp, havalandırdıktan sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT